Украдени 3.000 денари од црква во тетовско Беловиште

Во текот на викендот кражба е извршена во црква во тетовско Беловиште при што се украдени 3.000 денари. Кражбата се случилаво црквата „Свети Јован Крстител", лоцирана во месноста „Петачко водиче" на речиси два километра надвор од селото, што важи за фрекфрентно место со голем број посетители.

„Четириесет и петгодишниот домаќин на црквата вчера пријавил дека помеѓу 10 и 11 август засега непознати сторители извршиле кражба во црквата „Свети Јован Крстител“. Одземени се околу 3.000 денари, откако претходно со друг клуч ја отвориле дрвената влезна врата“, информира СВР Тетово.

Екипа на СВР Тетово извршиле увид на самото место, по што се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе