Украдени 21 лаптоп од продавница во Ѓорче Петров

Во периодот од 15 часот на 11 февруари до 4.30 часот на 12 февруари непознат сторител извршил тешка кражба во продавница за техничка стока на ул. „Ѓорче Петров" во Скопје.

Сторителот со парче бетон го скршил стаклото од влезната врата, влегол внатре и одзел 21 лаптоп компјутери, по што побегнал во непознат правец. 

На тој начин сторителот се стекнал со противправна имотна корист од околу 900.000 денари.

Полицијата  презема мерки за пронаоѓање на сторителот и за целосно расчистување на случајот.

Македонија не е само наслов. Таа е стратегиски партнер во еден регион во кој на САД им се потребни пријатели. Таа копнее за членство во НАТО, а нејзините млади луѓе ја прифаќаат американската култура - музиката, бургер кингот и англискиот јазик - како своја, вели Рејчел Г. Коен за Бостон глоуб.

повеќе

Операциите направени кај повеќето интерсексуални новороденчиња е од козметички причини.

повеќе

Внимателноста во водењето на преговорите за името и изјавите околу нив сега е повеќе од нужна.

повеќе