Украдени 200 литри бензин од булдужерот кој го чистел патот во Маврово (ФОТО)

Mесната заедница Галичник на својата Фејсбук страница информира за чистењето на патиштата по наврнатиот снег во Маврово и проблемите кои настануваат, при што вчера соопштија за кражба на 200 литри гориво од булдужерот.

Денес е пробиен Царевец. Атрактивно за фотографирање
А сношти, ноќеска, беа украдени 200 литри дизел и беше оштетен системот за довод на гориво на булдожерот.

Случајот е пријавен во Полициската станица Маврово и направени се увид и записник за настанатата штета.

 

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе