Во Скопје

Уапсени шест дилери на дрога

Околу полноќ во 00.20 часот полициски службеници од СВР Скопје на ул.„Венјамин Манчуковски“ го привеле К.Р.(47) од Скопје, затоа што при извршен преглед кај него била пронајдена прашкаста материја.

Вчера во 21.45 часот полициски службеници од СВР Скопје на ул.„Козле“ го привеле Н.Р.(34) од Скопје, затоа што при извршен преглед кај него била пронајдена марихуана.

Во 02.00 часот полициски службеници од СВР Скопје на ул.„Благоја Стефковски“ го лишиле од слобода А.А.(30) од Скопје, затоа што при извршен преглед кај него била пронајдена марихуана.

Во 01.45 часот полициски службеници од СВР Скопје на подрачјето на Гази Баба ги привеле А.Б.(27) и М.П.(27), двајцата од Скопје, затоа што при преглед кај нив била пронајдена марихуана.

Исто така вчера во 18.40 часот полициски службеници од СВР Скопје на ул.„Венјамин Манчуковски“ го лишиле од слобода Ф.И.(26) од Скопје, затоа што при извршен преглед кај него била пронајдена марихуана.

 

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе