Уапсен Турчин по барање од СВР Велес

На граничен премин „Богородица" вчера во 12:10 часот бил задржан Г.Н.(66) од Република Турција, кој управувал товарно возило „Волво", со турска национална ознака.

Тој се наоѓал на листата задржи и обезбеди по барање од СВР Велес.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе