Уапсен Косовец на граничниот премин „Богородица"

Вчера во 10:45 часот на граничен премин „Богородица", при гранични проверки, било констатирано дека француската дозвола за привремен престој на лицето В.С.(30) од Косово е фалсификувана.

В.С. бил задржан и лишен од слобода, по што бил предаден  во Полициската станица Гевгелија за понатамошна постапка.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе