МВР

Триесет лица затекнати надвор за време на полицискиот час

За времетраењето на полицискиот часо од 22 часот синоќа па до утрово во 5 часот, полицијата затекна 30 лица кои не ја почитувале забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие, казнети се 494 лица кои не носеле маска на лицето.

Министерството за внатрешни работи апелира до граѓаните да ги почитуваат мерките и протоколите донесени од Владата за да се спречи ширењето на ковид-19, наведува МВР во редовното соопштение.

Кусокот во глобалното производство на вакцини против КОВИД-19 може да се надомести доколку на производителите ширум светот им се даде пристап до потребната технологија и знаење. 

повеќе

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе