Причинета е поголема материјална штета

Три пожари вчера во Струмица, нема повредени лица

Поголема материјална штета е причинета во три пожари кои избувнаа во Струмица. Во пожарите повредени лица нема. 

Вчера, попладне во Територијалната против пожарна единица со две возила и девет пожарникари во Струмица изгасна запалена покривна конструкција на куќа, а во поранешната фабрика АД „Македонија Санкерам" се запали дел од конструкција на магацин.

Во 08:00 часот утрото во пожар исто така изгореа помошни простории во кругот на АД „Оранжерии Хамзали", во близина на селото Хамзали кај Струмица.

Од Противпожарната единица во Струмица соопштуваат дека двата поголеми пожари се гаснеле повеќе од два часа, а пожарот во магацинот би изгаснат за помалку од еден час.

Сите три пожари се локализирани и во нив нема повредени лица. 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе