Сообраќајна контрола

Тетовската и велешката полиција казнија близу 200 брзи возачи

Сообраќајната полиција на СВР Тетово вчера казни 134 возачи кои со радарска контрола биле регистрирани дека ја пречекориле дозволената брзина. На подрачјето на СВР Велес пак, казнети се 55 возачи.

Сообраќајната полиција на СВР Тетово вчера во периодот од 14 до 20 часот изрече 134 казни, од кои 88 биле за брзо возење надвор од населено место. Од нив, 14 возачи возеле со брзина поголема од 70 километри на час од дозволената.

Велешката сообраќајна полиција за време на контролата спроведена од 8 до 20 часот регистрирала 55 возачи кои не ја почитувале дозволената брзина на движење. Двајца возачи возеле со брзина од над 70 километри на час повеќе од дозволената.

Полицијата апелира до возачите да ги почитуваат сообраќајните знаци и ограничувањата на брзината, но и да ја прилагодат брзината според условите на патот и да внимаваат доколку коловозите се влажни.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе