Тетовец украл половина милион денари

Тетовската полиција целосно расчисти 18 тешки и 8 други кражби за кои е осомничен едно лице. Станува збор за 38-годишен тетовец, кој покрај вкупно 26-те кражби се терети и за еден обид за кражба.

Тетовец извршил 26 кражби и заработил пола милион денариСпоред информациите од полицијата, тој се сомничи дека во јуни, јули и август во Тетово провалувал во возила, продавници и други деловни објекти. Најчесто крадел пари, музичка опрема и компјутери, а проценката е дека се стекнал со вкупна имотна корист од 525 илјади денари.

Најголем број од украденото е запленето и вратено на оштетените.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе