Тешко повреден градежен работник во Велес

Вчера во СВР Велес било пријавено дека околу 11 часот на улицата „Благој Ѓорев“ во Велес, С.Х. (50) од с.Шипковица, тетовско, се повредил при вршење градежни работи.

Тој бил пренесен во велешката oпшта болница,  каде му биле констатирани тешки телесни повреди.

Бил извршен увид на местото на настанот од увидна екипа на СВР Велес.

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе

Добро е, во прво време, г. премиер, да го поттикнете Вашиот министер за култура да најде погодна форма да се преобјави книгата „По повод најновиот напад на нашиот јазик“ од Конески, пишува професорот Атанас Вангелов во отворено писмо до премиерот Зоран Заев.

повеќе

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе