Tешка сообраќајка на патот Штип-Велес

Сообраќајот на патот Штип – Велес е во целосен прекин поради тешка сообраќајка на патот.

На магистралниот пат Штип-Велес, вечерва кај село Кадрифаково, поради случена сообраќајна незгода, сообраќајот е во прекин во двата правци, соопштуваат од АМСМ.

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе