Тешка сообраќајка на патот Охрид-Ресен, сообраќајот е во прекин

Тешка сообраќајна несреќа попладнево целосно го блокира патниот правец Охрид-Ресен. Поради сообраќајна несреќа, од 13:40 часот во прекин во двата правца е собраќајот на овој патен правец. Се очекуваат официјални инфиормации за сообраќајката.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе