Тепачка во центарот на Скопје

Ноќеска по полноќ на улицата 11 Октомври во Скопје бил нарушен јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу М.Б.(18), А.Б.(23) и И.П.(23), сите од Скопје, од една страна, и Ѓ.В.(49) и А.В.(28), двајцата од Скопје, од друга страна.

Сочинети се записници по член 6 и чл.11 од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир. 

 

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе