Тепачка пред казино во Штип

Синоќа во 23.00 часот, додека извршувале редовни работни активности, пред казино на ул.„Ванчо Прќе“ во Штип, полициски службеници од СВР Штип забележале нарушување на јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу В.М.(19), Д.А.(27), Т.Ј.(37), К.К.(24) и А.Л.(27), сите од Штип.

Полициските службеници презеле мерки за спречување на понатамошно нарушување на јавниот ред и мир, а по целосно документирање на случајот, против учесниците ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.  

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе