Тепачка меѓу две кумановки

Синоќа во СВР Куманово, Е.П.(34) од Куманово пријавила дека во близина на угостителски објект во Куманово дошло до нарушување на јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу пријавителката и М.С.(55).

Сочинет бил записник за констатиран прекршок по чл.11 од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир.

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе

(Овој труд беше презентиран на конференцијата „Геноцидот и неговата превенција во дигиталното доба: предизвици на 21 век“, 19- 23 јули, Барселона, Шпанија.)

повеќе