Телото најдено во Вардар е на исчезнатата жена од Драчево

Телото на Д.П. (38) од Драчево, која беше исчезната, беше извадено вчера околу 13 часот од водите на Вардар кај мостот во Горно Лисиче.

Телото вчера беше предадено на обдукција и врз него не се најдени траги на насилство.

Даниела П. Беше прогласена за исчезната на 11 февруари, кога во полициската станица во Драчево случајот беше пријавен од нејзиниот сопруг.

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе