Татко пријавил полов напад врз малолетната ќерка

Маж од Радовиш пријавил дека неговата ќерка заминала со машко лице од Радовиш и дека врз девојчето е извршен полов напад.

„На 03.07.2020 во 23.00 часот во СВР Струмица, 45 годишен маж од Радовиш пријавил дека неговата 14 годишна ќерка излегла од домот во Радовиш и не се вратила при што се сомнева дека истата има заминато со лицето Ф.Ш. од Радовиш и дека врз истата е извршено полово дејствие бидејки се уште нема наполнето 14 години. Се преземаат мерки за расчистување на случајот", велат од МВР.

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе