Акција на МВР

Танчерки од кафеани во Тетово и Гостивар привидени во полиција

Синоќа била спроведена полициска акција во пет угостителски објекти, од кои двa во Тетово и три во Гостивар, каде биле затекнати девет странски државјанки од Србија, Црна Гора, Косово, Хрватска и Босна и Херцеговина и 24 државјанки на Македонија, кои работеле како танчерки.

МВР соопшти дека танчерките биле приведени и задржани во полициска станица за поматамошна постапка.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе