СВР Велес казни 14 возачи за непочитување на пешаци

Полициски службеници на СВР Велес денеска од 11 до 15 часот изрекоа 14 мерки против возачи кои не пропуштиле пешак на пешачки премин, соопштија од МВР и додаваат дека во рамките на овие активности биле откриени и санкционирани и 24 други видови сообраќајни прекршоци, кои биле заокружени со соодветни поднесоци.

Фото: Пиксабеј

Од таму посочуваат дека и во наредниот период ќе продолжат со вакви и слични активности и апелира до возачите да ги пропуштаат пешаците односно да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Легенда под Главна слика

Фото: Пиксабеј

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе