Стружанец со автобус „мерцедес“ вршел јавен превоз без лиценца

Кривична пријава против Г.И.(34) од струшкото село Радолишта и против правно лице со седиште во истото село поднесе ОВР Струга поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „вршење јавен превоз без поседување лиценца".

При контрола, извршена на 24.03.2022 година, полициските службеници затекнале автобус „Мерцедес", сопственост на правното лице, кој немал соодветна дозвола-лиценца за вршење јавен превоз на патници во внатрешниот сообраќај, издадена од надлежен државен орган.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе