Србин и Турчин уапсени на скопскиот аеродром

Државјани на Србија и Турција биле приведени вчера на скопскиот аеродром во два одделни случаи.

Вчера попладне на Граничниот премин „Меѓународен аеродром Скопје“ на влез во земјава, при вршење на пасошка контрола и проверка во оперативна евиденција констатирано било дека Б.З.(24) од Р. Србија евидира со мерка „А” (апси).

Тој бил приведен и предаден на полициски службеници од СВР Скопје за понатамошна постапка.

Околу 21 часот пак, исто така на „Меѓународен аеродром – Скопје“, на влез во Македонија, по извршена пасошка контрола и проверка во оперативна евиденција констатирано било дека Р.С.(61) од Р. Турција евидира со мерка „Aпси“.

Тој бил приведен и предаден на полициски службеници од СВР Скопје за понатамошна постапка.

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе