Спeцијалците спасија двајца параглајдеристи од Украина

Во близина на македонско -албанска граница двајца параглајдеристи, момче и девојка од Украина, изгубиле контрола додека летале на Галичица и паднале на паднините на планината. Несреќата се случила вчера во 15 часот.

Веднаш било стапено во контакт со албанската полиција и со бил испратен хеликоптер на македонското МВР и припадниците на единицата за специјални задачи ги спасиле параглајдеристите и ги пренеле во болницата Св, Еразмо во Охрид.

     

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе

Зрелоста на еден народ е да препознае кога протестите за замена му ги продаваат како протести за промена. 

повеќе