Во координација на МВР и ОЈО ГОК

Специјалците на терен во Грчец и Гази Баба, се апсат лица за сериозен криминал

Специјалните единици на МВР од утрово се на терен и  спроведуваат голема полициска акција во Грчец и Гази Баба. Акцијата ја води Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, Скопје во координација со МВР. Детали не се откриваат, а неофицијално се работи за приведување на лица кои вршеле сериозен криминал, односно нелегална трговија со дрога. 

По завршување на акцијата се очекуваат детали и официјални информации од МВР и од ОЈО ГОК. 

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе