Сопружници нападнати по сообраќајна несреќа во Скопје

Сопружници во скопска Кисела Вода биле нападнати по сообраќајна несреќа.

Според информациите на МВР, вчера С.Б.(46) од Скопје пријавил дека околу 19 часот во Кисела Вода, тој и неговата сопруга Д.Б.(45) од Скопје, по претходно случена сообраќајна незгода, биле физички нападнати од А.М.(39) од Скопје.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе