Сообраќајната полиција вчера изрече 512 казни

Министерството за внатрешни работи соопшти дека за време на вчерашните сообраќајни контроли спроведени низ Македонија изречени се вкупно 512 прекршочни казни, од кои дури на 374 возачи им се нашишани казни а брзо возење. 

Сообраќајните контроли биле спроведени за казнување на возачи кои ја пречекориле дозволената брзи на возење, но се изречени и 147 видови на други прекршоци.

Од МВР велат дека 19 возила се движеле со брзина над 50 километри на час повеќе од дозволеното, а две возила со дури над 70 километри на час повеќе од дозволената брзина. Притоа, 180 возила ја пречекориле брзината во населено место, а 194 надвор од населено место.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредува МВР.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе