Во Центар изречени 113 казни за сообраќајни прекршоци

Сообраќајна контрола откри 17 возачи без возачка дозвола

Сообраќајна контрола во општина Центар уште еднаш потврди дека и натаму е голем процентот на возачи кои управуваат нерегистрирани возила или немаат важечка  возачка дозвола.

Министерството за внатрешни работи соопшти дека само во текот на вчерашниот ден сообраќајната полиција изрече вкупно 113 казни за сообраќајни прекршоци. сообраќајот.

При тоа, изречени се 17 казни за возење без возачка дозвола и 9 за нерегистрирани возила.

МВР вели дека засилените сообраќајни контроли ќе продолжуваат и во наредните денови и апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да се зголеми безбедноста во сообраќајот.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе