Сообраќајка кај Желино, се преврте шлепер

На Фејсбук групата „Ѕид на сообраќајниот срам", се појави фотографија од превртен шлепер кај наплатната рампа Желино-Тетово.

Од МВР ја потврдија информацијата, а сообраќајот се пренасочува. Неофицијално, повредено е едно лице за кое се претпоставува дека е  возачот на камионот.

 

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе