Семејно насилство во Кавадарци

Снаа пријавила ќотек од свекрвата и золвата

Снаа од Кавадарци пријавила во полиција дека била физички нападната од свекрвата и золвата. По целосно документирање на случајот ке биде поднесена соодветна пријава.

Како што информира денеска Верољуб Додевски, портпарол ја СВР Велес, се работи за 24-годишна кавадарчанка, која нападот го пријавила вчера во ОВР Кавадарци.

Таа појаснила дека била нападната во дворот на нејзината семејна куќа од мајката и сестрата на сопругот.

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе

За првпат во историјата на албанската демократија, една иста партија ќе биде на чело на земјата три последователни мандати. 

повеќе