Семејно насилство во Кавадарци

Снаа пријавила ќотек од свекрвата и золвата

Снаа од Кавадарци пријавила во полиција дека била физички нападната од свекрвата и золвата. По целосно документирање на случајот ке биде поднесена соодветна пријава.

Како што информира денеска Верољуб Додевски, портпарол ја СВР Велес, се работи за 24-годишна кавадарчанка, која нападот го пријавила вчера во ОВР Кавадарци.

Таа појаснила дека била нападната во дворот на нејзината семејна куќа од мајката и сестрата на сопругот.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе