Скопјанка се скарала со сопругот, па му избегала во странство

Вчера во 15 часот во СВР Скопје 54-годишниот Т.Ј. од Скопје пријавил дека по претходна семејна расправија, од домот си заминала неговата сопруга, 53-годишната Т.Л. од Скопје. 

По пријавата и преземените активности, полициските службеници утврдиле дека Т.Л. излегла од земјава на граничниот премин „Табановце''.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе