Скопјанка касната од куче скитник за време на полициски час

Во текот на вчерашниот ден, околу 17:30 часот, односно за време на полициски час, Скопјанка пријавила дека била касната од куче скитник.

На 19.04.2020 во 17,30 часот во Полициската станица Аеродром З.С.(21) од Скопје пријавила дека на ул."Симеон Кавракиров" била касната од куче скитник во пределот на левата рака.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе