Скопјанец уценувал девојка со компромитирачки фотографии

СВР Скопје поднесе кривична пријава против лицето С.А.(26) од Скопје поради уцена. На 25.11.2019 пријавениот, преку апликацијата „Месинџер“ се заканил дека на социјалната мрежа „Фејсбук“ ќе објави компромитирачки материјали за оштетената, а со тоа ќе ѝ наштети на нејзините чест и углед и на угледот на нејзино семејство.

За да не го направи тоа, пријавениот побарал пари од оштетената, соопшти МВР.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе