Скопјанец уапсен на граничниот премин „Долно Блаце“

Министерството за внатрешни работи информираше дека вчера во 12:40 часот на Граничен премин „Долно Блаце“ од полициски службеници бил лишен од слобода Ј.Н.(33) од село Брест, скопско. 

Според полицијата при извршени гранични проверки било констатирано дека за него има потерница со наредба од Основен суд Скопје.

Истиот е предаден на полициски службеници од СВР Скопје за понатамошна постапка.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе