Синоќа се преврте камион кај Катланово

Тешка сообраќајна несреќа  се случи синоќа на патот Велес - Скопје откако се преврте камион на едната лента од автопатот.

Сообраќајот се одвиваше само едната лента.

МВР во текот не денот ќе објави повеќе информации за оваа сообраќајка.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе