Шест возила и 15 пожарникари гаснеа пожар кај „Пластичарска“ во Скопје

Пожарот кој попладнево избувна во објект на улицата позната како „Пластичарска“ е изгаснат. Територијалната противпожарна единица на Град Скопје интервенирала со шест возила и околу 15 пожарникари.

Дел од медиумите објавија дека е блокиран дел од булеварот „Никола Карев" на потегот кон Бит Пазар.

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе