МВР билтен

Шест возачи викендов возеле без дозвола

Изминатиот викенд исклучени од сообраќај се две возила бидејќи биле нерегистрирани. Санкционирани се четири возачи поради поминување на крстосница на црвено светло, еден возач поради недавање првенство на минување на пешаци...

Во текот на изминатиот викенд на подрачјето на СВР Скопје се исклучени шест возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право на управување на моторно возило.

Исто така, исклучени од сообраќај се и две возила бидејќи биле нерегистрирани. Санкционирани се четири возачи поради поминување на крстосница на црвено светло, еден возач поради недавање првенство на минување на пешаци, еден возач поради неправилно престигнување и еден возач поради недавање на првенство на минување на возила во зона на крстосница.

Во текот на изминатите денови 111 возила се подигнати со специјално возило „пајак".

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе