Секретар на ОУ во Охрид си изготвил две решенија за работа

Полицијата во Охрид поднесе кривична пријава против К.П.(27) од село Велгошти вработен како секретар-благајник на основноти училиште „Григор Прличев" во Охрид за сторено кривично дело „злоупотреба на службена положба и овластување".

Пријавениот искористувајќи ја својата службена положба и овластување лани на 21 март изготвил две засебни решенија за стекнување на статус на административен службеник и распоредување на работно место со ист архивски број и со ист датум на издавање. Тој, документите за уште 10 вработени ги доставил на потпис до тогашната директорка на училиштето со барање за итен потпис. Едното решение гласело дека пријавениот е вработен на неопределено работно време, а другото решение на определено работно време.             

Прашањето е претенциозно, интенционално и суштински погрешно формулирано, не го задоволува т.н. троен тест на единство и е итро, манипулативно и сугестивно.

повеќе

Ако Владата е искрена пред нацијата во своите намери да го сочува националното достоинство на македонскиот народ треба да го сподели оригиналниот текст на амандманските интервенции во Уставот.

повеќе

Настрана од прашањето околу името, зачленувањето во НАТО ќе има реперкусии по нашиот животен стандард, реперкусии кои не смееме да ги занемариме, реперкусии поради кои ниту под уставното име не треба да прифатиме зачленување во НАТО.

повеќе