Сообраќајнат полиција казни 122 лица во Скопје

Седум возачи казнети затоа што зборувале на мобилен телефон

За време на сообраќајните контроли во Скопје 26 возачи се казнети за возење со брзина над дозволената, седум возачи за зборување на мобилен телефон, а 5 лица немале возачка дозвола,

Министерството за внатрешни работи во текот на вчерашниот ден на територијата на град Скопје изрече вкупно 122 мерки, меѓу кои за непочитување на брзина на движење 26, пет за возење без возачка дозвола, четири за нерегистрирани возила.

Изречени се седум санкции за користење на мобилен телефон, пет за непочитување на првенство на минување и 44 за непрописно паркирани возила.

Засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови, предупредува полицијата.

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на заздравување на економијата.

повеќе