Се запали дрвена барака во Тетово

Тетовските пожарникари денес интервенираа на пожар на булеварот „Илинденска“, гаснејќи оган што зафати дрвена барака наменета за продажба на овошје и зеленчук. При пожарот и гаснењето нема повредени лица. Пожарот беше причина да се појави голем оган и чад.

„По пријавата на случајот веднаш интервениравме, иако пожарот имаше голема моќ, бевме на време да го спречиме дополнителното ширење. Штетите остануваат само материјални, апелираме на внимателност“, изјави Авни Амети, командант на тетовската пожарна.

Пожарот е пријавен во 12:20 часот, а во 13:30 пожарникарите се вратени во станицата. Интервенирано било со три возила и девет пожарникари. 

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе