Се трага по две скопјанки

Во два одвоени случаи во скопската полиција се пријавени исчезнувањата на две скопјанки.

Во 12 часот во полицијата П.Т.(53) пријавил дека истиот ден околу 6 часот од домот во непознат правец се оддалечила неговата сопруга С.Т.(52).

Додека  во 9.30 часот во полициската станица-Чаир, К.Б. (38) од Визбегово пријавил дека истиот ден околу 6 часот од домот во непознат правец се одалечила неговата мајка В.Т. (80).

Се преземаат мерки за пронаоѓање на лицата, велат од полицијата.

На Водно навистина не му треба сега и жичарница нова да се гради.

повеќе

Неконтролираниот политички развој, кој создаде пет парламентарни партии на етничките Албанци, ја прави нестабилна политичката ситуација не само кај aлбанскиот блок, туку и на ниво на државата. 

повеќе

Програмата за реформа на управувањето со јавните финансии 2018-2021 се носи во екс-пост заробена држава каде тензиите помеѓу администрацијата, економските агенти, клиентите и општеството се големи.

повеќе