Се превртел со трактор со дрва и загинал

З.М. (32) загинал во атарот на кичевското село Вранештица откако се превртел со трактор натоварен со огревно дрво. Брзата помош само констатирала смрт.

По наредба на јавен обвинител извршен е увид при што било констатирано дека З.М., спуштајќи се по шумска патека изгубил контрола и излетал од патеката.

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе

Енергетската сиромаштија е значително поприсутна во централна, источна и југоисточна Европа, покажува последното истражување.

повеќе