Се породила во Гевгелија, починала на КАРИЛ во Скопје

Елизабета Савиќ Динева (31) вчера починала на скопските клиники, откако тука била донесена петтиот ден по породувањето во Гевгелија. Според одговорните лица од ургентниот центар во клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје, таа добила епилептични напади од непознато потекло.

Претходно Динева била хоспитализирана на Клиникатa за неврологија, каде што останала 24 часa, а потоа паднала во кома и итно била пренесена во Ургентниот центар.

Од Министерството за здравство информираат дека било постапено според сите протоколи. Телото е предадено на обдукција.

Елизабета Савиќ Динева во Гевгелија се породила со царски рез, но по пет дена била донесена во клиничкиот центар Скопје во лоша состојба.

Од Министерството за здравство велат дека треба да се почека обдукцискиот наод и да не се шпекулира со причините за смртта на родилката бидејќи можеби не се поврзани со породувањето.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе