МВР билтен

Санкционирани 10 пешаци, „пајакот“ кренал 65 возила

Во текот на минатото деноноќие санкционирани се 10 пешаци, двајца возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената, а од сообраќај се исклучени четири возачи. 

Во текот на вчерашниот ден на подрачјето на СВР Скопје преземени се мерки и активности и констатирано е дека двајца возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената.

Од сообраќај се исклучени четири возачи, од кои: еден возач затоа што управувал возило под дејство на алкохол и три возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право на управување на моторно возило.

Исто така, исклучени од сообраќај се три возила, бидејќи биле нерегистрирани, а санкционирани се двајца возачи поради поминување на крстосница на црвено светло.

Во однос на пешаците, санкционирани се 10 пешаци поради поминување коловоз на црвено светло. Во текот на изминатиот ден 65 возила се подигнати со специјално возило „пајак".

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе