Разбојништво во казино во Драчево

Вчера во 08:30 часот во СВР Скопје било пријавено дека во казино на улица „Иван Хаџиниколов" во Драчево едно лице со закана од вработената одзело пари од дневниот промет.

СВР Скопје презема мерки за расчистување на случајот.

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе