Разбојници вооружени со автоматски пушки ограбиле казино во Порта Влае

Петмина маскирани и вооружени разбојници со автоматски пушки ограбиле казино на „Адмирал“, на булеварот „Партизански одреди“ во Порта Влае, информира МВР.

Разбојниците ги одзеле парите од дневниот пазар и побегнале.

Случајот во полиција бил пријавен утрово околу 6.30 часот. Од МВР преземаат мерки за расчиствување на случајот.

Десензитивизацијата на Американците кон вртоглаво зголемениот број на жртви во пандемијата ја оправдува познатата опсервација на Јосеф Сталин: „Една смрт е трагедија; еден милион е статистика “. 

повеќе

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе