Работник повреден од струен удар

Синоќа во Градската општа болница „Св.Наум Охридски’’ бил донесен А.А.(22) од Скопје, повреден од струен удар при работа во угостителски објект на бул.„Партизански одреди’’. 

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе