Работник падна при монтажа на штандовите за Пиво фест во Прилеп

Тешка телесна повреда доби работник при пад од скеле од неколку метри на штандовите кои што се поставуваат во Прилеп за претстојната манифестација Пиво фест. Работникот за среќа беше при свест до доаѓањето на Итната медицинска помош, по што беше префрлен в болница.

Несреќата се случи пред очите на градоначалникот Илија Јованоски, кој требаше да има прес-конференција за претстојниот 16-ти празник на пивото во Прилеп, што почнува утре и ќе трае до недела во центарот на градот.

Националното достоинство и идентитет не се статични „од Бога дадени" категории, туку динамични категории кои зависат од нашите постапки и акции.

повеќе

Не е во прашање само Русија VS Западот. Има нов играч на масата.

повеќе

Ако на референдумот на 30 септември македонските гласачи изгласаат да се смени името на нивната држава во Северна Македонија, НАТО треба да ја покани нивната влада во Алијансата.

повеќе