Протеран албански држајанин од Македонија

Вчера во 10.00 часот во полициското одделение Теарце, поради пречекорен престој во РС Македонија, бил приведен Е.Е.(27) од Република Албанија.

„Од Основен Суд Тетово му била изречена прекршочна санкција - опомена  и мерка протерување на странец од земјата со забрана за влез во времетраење од два месеци“, информираат од МВР.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе