Поднесена и кривична пријава

Протеран Албанец фатен со фалсификуван пасош

Регионалниот центар за гранични работи Север поднесе кривична пријава против М.Џ..(45) од Албанија за сторено кривично дело фалсификување исправа.

На 7 февруари околу 23.10 часот на Граничен премин “Табановце”, на излез од Македонија, при пасошка контрола, од страна на полициски службеници, пријавениот приложил на увид фалсификувана патна исправа, соопшти МВР.

Од страна на надлежен суд на М.Џ. му е изречена мерка протерување на странец од земјата во траење од пет години.

Брисел не мора да има шпион во Кремљ за да дознае дека Москва ќе стори сè што може за да ја спречи Македонија да се приклучи во НАТО - не поради нејзиното стратегиско значење, туку поради симболичната вредност на потегот, вели политичкиот експерт Иван Крастев за Гардијан.

повеќе

Македонија не е единствената жртва на ваквото здодевно силеџиство на Грција. Грчката влада се расправа и со Албанија и со Турција, вели принцот Мајкл од Лихтенштајн.

повеќе

Нема законски пречки да се снима полициски службеник за време на вршење на должноста, иако полицијата се противи на тоа.

повеќе